Härkälän Puutarha –
Perheyrittäjyyttä toisessa polvessa

Härkälän Puutarha on toisessa polvessa toimiva perheyritys. Toiminta alkoi vuonna 1985, jolloin Olli ja
Marja-Liisa Härkälä alkoivat viljellä tomaattia. Vuonna 2007 yrityksen vetovastuun otti Ollin ja Marja-Liisan poika Mikko vaimonsa Piian kanssa. Härkälän Puutarha työllistää sesonkivaihteluista
riippuen 15-20 työntekijää.

Härkälän puutarhan perhe

Ekologinen toimintatapa

Toiminta-ajatuksenamme on tuottaa puhtaita, tuoreita, laadukkaita ja maukkaita vihanneksia.
Toimitamme tuotteet suoraan kauppoihin ilman välikäsiä. Vihannekset poimitaan, pakataan ja toimitetaan kauppoihin päivittäin, joten niitä ei tarvitse varastoida. Näin asiakas saa aina tuoreita vihanneksia ruokapöytään ja kuljetuspäästötkin pienenevät.

Tuotannossa keskitymme ekologisuuteen ja taloudellisuuteen. Kasvihuoneiden tarvitsema lämpö tuotetaan biopolttolaitoksessamme, jossa poltetaan uusiutuvaa biomateriaalia. Polttolaitoksen ansiosta Härkälän Puutarha on voinut luopua uusiutumattomien öljyvarojen kuluttamisesta.

Härkälän Puutarhan vihanneksia

Puhtaat tuotteet

Energiataloudellisuutemme on parantunut Novarbon kehittämän suljetun kasvihuonemenetelmän ansiosta. Suljetusta kasvihuoneesta kasveille arvokasta hiilidioksidia ei päästetä tuuletuksen yhteydessä taivaalle. Samalla tuholaistorjunnan tarve vähenee huomattavasti.

Härkälän Puutarhassa tuholaistorjunta hoidetaan biologisten torjuntaeliöiden avulla, jotka syövät kasveja tuhoavia haitallisia eliöitä, kuten kirvoja, jauhiaisia ja vihannespunkkeja.
Emme käytä tuholaistorjunnassa minkäänlaisia torjuntakemikaaleja.

Härkälän Puutarhan kasvihuone

Kasvatus biohajoavissa turvepoteissa

Salaatit ja yrtit kasvatetaan biohajoavissa turvepoteissa, jonka ansiosta säästyy 2 miljoonaa muovipurkkia vuosittain. Pyrimme välttämään muovia mahdollisuuksien mukaan myös tuotteiden vähittäispakkauksissa.

Härkälän Puutarhan kasvattamo

Tuotteet kuljetetaan kauppoihin muovisissa kierrätyslaatikoissa, jonka ansiosta säästyy pahvia kolme
rekka-autollista vuodessa. Myös ajokilometrejä säästyy, koska tuotteet kuljetetaan suoraan puutarhalta
kauppoihin eivätkä ne kierrä tukkuliikkeiden kautta.